Over Ons

Over Ons

Wie wij zijn? Dat lees je hier!

2024: Overname Boerderijcamping De Oosthoek

Wij zijn Valerie en Lodewijk en samen met onze twee prachtige dochters Vièn en Lauren zijn wij de trotse eigenaren van Minicamping De Oosthoek. We zijn allebei opgegroeid in Zeeland en kregen al vroeg de liefde voor het buitenleven mee in onze opvoeding. Iets dat wij op onze beurt ook mee willen geven aan onze kinderen.

Ook ons werk had altijd al een link met het buitenleven. Valerie werkt als therapeut in de geestelijke gezondheidszorg, waarbij ze paarden inzet in haar therapieën. Lodewijk was 8 jaar werkzaam bij defensie, maar na de komst van onze dochters wil hij vaker thuis zijn om onze dochters te zien opgroeien.

Samen kozen we ervoor onze droom na te jagen, we kwamen in contact met Peter en Willemien. Willemien is een nicht van Valerie haar moeder. Het leuke is dus dat Valerie als klein meisje al regelmatig op de camping kwam om te spelen met de dochters van Peter en Willemien. Valerie was toen al niet weg te krijgen bij de paarden en de koeien op de boerderij. Alsof het zo moest zijn kregen wij de kans om dit prachtige bedrijf voort te zetten.

Liefde en plezier staan centraal in ons gezin. We zijn aanpakkers en we steken graag de handen uit de mouwen om zaken voor elkaar te krijgen. Ook het ‘verzorgen’ is een terugkerend aspect in ons leven. We verzorgen met veel liefde de dieren op de boerderij. Ook verzorgen we graag een onvergetelijke vakantie voor onze gasten op de camping. We hopen dat onze gasten dit ook als zodanig ervaren in de praktijk.

We hebben een groot hart voor mens en dier! Een leven als campingeigenaren op een boerderij is voor ons een droom die uitkomt!

Het ontstaan van onze camping in Zeeland aan de kust

Het is een mooi Pinksterweekend in 1974. Een sjofele auto rijdt het erf op, met daarin een paar hippies. “Boer, haben Sie Platz?” Alle campings zijn vol, want veel campings zijn nog niet zo groot.
“O, weiland genoeg! Een toilet en kraantje kun je buiten vinden, zoek maar een plaats in het weiland” zegt boer Jaap.

Niet alleen Jaap en Bets worden gevraagd naar een plaatsje om te kamperen, want zo gebeurt het op meerdere boerderijen. De boeren verenigen zich en richten de VeKaBo (Vereniging Kampeerboeren) op, Boerderijcamping De Oosthoek is ontstaan.

Van weiland tot minicamping 

 In 1984 gaan Peter en Willemien op de boerderij wonen en werken ze mee in het bedrijf. Boer Jaap en zijn vrouw (pa en ma) verhuizen naar de bungalow tegenover de boerderij. Pa en ma blijven de campinggasten verwelkomen. Vijftien jaar later hebben Peter en Willemien het bedrijf volledig overgenomen en worden zij gastheer en gastvrouw van de camping.

Overname Boerderijcamping De Oosthoek

In 2008 wordt de camping van 15 naar 25 plaatsen uitgebreid. Zo draait de camping jarenlang succesvol, totdat het ook tijd wordt voor Peter en Willemien om na jarenlang hard werken te genieten van meer vrije tijd met kinderen en kleinkinderen. In 2024 is de camping overgedragen aan Lodewijk en Valerie.

Translate