Omgeving

Omgeving

De veelzijdige omgeving op het eiland Walcheren  

Tijdens je vakantie bij Minicamping De Oosthoek, kun je genieten van de veelzijdige omgeving op het eiland Walcheren. Er is oneindig veel te zien en te doen, maar met name het buitenleven aan de Zeeuwse kust is onovertreffelijk!  

Verken de Zeeuwse dorpen en steden 

Ga eropuit om de nabijgelegen dorpen en steden te bezoeken. Het eiland Walcheren is bij uitstek geschikt voor een mooie fiets- of wandeltocht, maar ook met de auto kom je snel op je bestemming. Kom je voor de kust? Vanaf de camping loop/fiets je zo Oostkapelle binnen, maar ook Domburg is zeer dichtbij. Houd je van historie? Met een kleine tien minuutjes sta je in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad Middelburg, een knusse stad, rijk aan historie. Ook de havenstad Vlissingen is het bezoeken waard. Hier hangt weer een heel andere sfeer dan in de pittoreske dorpjes en ook verschilt Vlissingen in alle opzichten van Middelburg. De steden kennen beide hun eigen charme, juist dat verschil is leuk om in de praktijk te ervaren!

Vanuit Vlissingen kun je de boot pakken naar Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Zeker een aanrader om ook daar de boel eens te verkennen. Zeeuws-Vlaanderen is rijk aan knusse, kleine dorpen. Denk aan Hulst, maar ook Sluis, Retranchement, Groede en uiteraard het toeristische Breskens zelf.    

Blijf je graag op Walcheren? Doe dan eens een strandtententocht langs de Walcherse kust, zo bezoek je elk kustdorp en ervaar je tegelijkertijd de prachtige stranden. Wandel eens van Vlissingen, langs Dishoek, Valkenisse, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder. Om na Vrouwenpolder ook zeker het historische dorp Veere te bezoeken! Hier kun je heerlijk lunchen of dineren, een terrasje pakken en alle gezellige winkeltjes bezoeken. Tijdens je vakantie op Minicamping De Oosthoek, kun je het eiland Walcheren van A tot Z leren kennen. Zowel te voet als te fiets, te paard of met de auto.  

Uitgestrekte stranden en weidse duinlandschappen in Domburg 

Onze camping bevindt zich op een steenworp afstand van het kustdorp Domburg; één van de oudste badplaatsen van Nederland en tevens een bron van inspiratie voor veel kunstenaars door de jaren heen. In Domburg vind je de perfecte balans tussen ontspanning en activiteit. Het strand is altijd een plek die enerzijds uitnodigt tot zonnebaden en anderzijds juist ook activiteit stimuleert. Geen betere plek voor je hond om de benen te strekken of juist om met kleine kids rond te rennen en zandkastelen te bouwen. Ook watersport is fantastisch in Domburg en omgeving. Windsurfen, golfsurfen en kitesurfen is hier aan de orde van de dag, mits het weer het toelaat.    

Ben je op vakantie met je paard? Rijd dan zeker naar de kust voor een rit over het strand. In het seizoen is dit enkel toegestaan binnen een vast tijdschema. Het is absoluut de moeite waard om hier vroeg voor uit je bed te komen, deze ervaring met je paard mag je niet missen! 

In het centrum van Domburg is het ook genieten. Het dorp ademt een bijzondere sfeer uit, mede door de historische architectuur, gezellige terrasjes en goede restaurants. Tal van leuke winkels en boetiekjes zorgen voor een bruisende sfeer. Wanneer je Domburg bezoekt, wordt al snel duidelijk waarom tal van bezoekers jaarlijks terugkeren naar deze bijzondere plek op Walcheren.  

Oostkapelle; waar strand en natuurgebied samenkomen

Even ontsnappen aan de drukte van alledag? Boek je vakantie op Minicamping De Oosthoek en geniet van een zorgeloze vakantie in het Zeeuwse landschap! Onze camping ligt op een steenworp afstand van het dorp Oostkapelle, een dorp omgeven door natuur, prachtige stranden en een rijke historie. De stranden van Oostkapelle zijn al meermaals bekroond omwille van hun kwaliteit en hygiëne. Het feit dat deze stranden omringd worden door prachtig duinlandschap en tal van mooie wandel- en fietsroutes, maakt dat veel toeristen hier graag naartoe terugkeren.

Bezoek het Natuurgebied Oranjezon of de Manteling, waar je kunt wandelen tussen dichte bossen, begluurd wordt door de herten in het bos en kunt genieten van alle flora en fauna om je heen. Ook Kasteel Westhove is een bezoekje waard! Hier kun je een bakje koffiedrinken en wandelen door de prachtige kasteeltuinen.  

Eindeloos wandelen over de Zeeuwse stranden of fietsen over het duinlandschap, onderweg stoppen bij een strandpaviljoen voor een heerlijke versnapering. Fietsen en wandelen in Zeeland is het hele jaar door genieten. Je vindt hier alle ruimte voor activiteit, maar juist ook voor rust en ontspanning, even je hoofd leegmaken en alleen maar genieten van de frisse zeelucht en de mooie uitzichten.

Fietsen langs de kust van Zeeland betekent rijden over kilometerslange, goed onderhouden fietspaden met zicht op de brede zandstranden, iconische vuurtorens en voorbijvarende schepen. De routes zijn divers en bieden voor ieder wat wils, een ontspannen fietstocht met de familie tot een uitdagende mountainbiketocht met de vriendengroep.

Dezelfde kustroutes bieden ook voor wandelaars en hardlopers een variatie aan mooie routes over strand en duinen en door het bos. In de dorpscafés ben je van harte welkom voor een hapje en een drankje, je kunt hier genieten van lokale delicatessen en de Zeeuwse gastvrijheid waar gasten graag voor terugkeren.

Translate